Leander Westerbeek van Eerten, Atlant Groep in Helmond

Succesverhaal 1

Werknemer: Leander Westerbeek van Eerten
Werkt als: Adviseur, trainer, assessor binnen de afdeling Arbeidsmobiliteit (o.a. Intake en diagnose team) bij de Atlant Groep in Helmond

“Ik ben jong, enthousiast, ambitieus en in het ‘bezit’ van het Syndroom van Asperger”

Mijn sterke punten zijn mijn analytisch vermogen, zelfbewustzijn en mijn onuitputtelijke drive naar ontwikkeling. In mijn werk ben ik echter aangelopen tegen het feit dat ik soms moeite heb om normen, ongeschreven regels en informele structuren aan te voelen. Daarom heb ik de opdracht gekregen van mijn werkgever om de competentie organisatiesensitiviteit in kaart te brengen. Een opdracht die er toe geleid heeft dat ik nu beter zicht heb op mijn eigen ‘blinde hoek’ en ,als gevolg daarvan, hier bewuster over nadenk en mee bezig ben in mijn werkomgeving.
Ik zie mijn toekomst nog niet in concrete functies voor me, maar ik volg mijn interesses en geef mezelf de ruimte om mijn arbeidsidentiteit te ontwikkelen. Mijn werkgever biedt mij de ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, waarbij ik een beroep kan doen op de bereidheid en sociale instelling van de collega’s om mij heen.

Werkgever: Martin Verduyn
Functie: Directeur Arbeidsintegratie, Atlant Groep Helmond

De Atlant Groep begeleidt mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt naar werk en helpt werkgevers aan medewerkers. We doen dat methodisch en met veel passie. We faciliteren zo’n 1.500 re-integratietrajecten per jaar. Voor gemeenten, UWV en private partijen.  We maken ons hard voor inclusieve organisaties; een organisatie waarin iedereen naar vermogen kan werken.
Leander hebben we leren kennen vanuit zijn traject in een Wajong-project. Leander viel op door zijn slimheid, zijn gedrevenheid en zijn wil om weg te komen uit de uitkering. Samen hebben we stap voor stap gebouwd en gewerkt aan datgene wat hij nu heeft weten te bereiken. Een reguliere baan. En wat voor een! Hij is een volwaardig medewerker, voldoet aan alle criteria en heeft als ervaringsdeskundige een duidelijke meerwaarde. Hij is een voorbeeld voor menig ander! Hij kan nog mooie carrièrestappen maken, waarbij een goede begeleiding en de stap voor stap methode erg belangrijk zijn.

Vrijdag 30 Maart 2012 | | Succesverhalen
Smithe632

Magnificent website. Lots of useful information here. Im sending it to some friends ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your sweat! dkeckedeebebgcgg

Smithe632 (URL) op 23 Juni 2016.

Laat ook je reactie achter!


-->