Autistische collega op de werkvloer. Analytisch sterk, maar beperkter in het maken van contact

Succesverhaal 6

Mensen met een stoornis in het autistisch spectrum kunnen prima op een accountants- of administratiekantoor functioneren. Misschien niet als accountmanager, maar wel daar waar secuur werk op een hoog niveau moet worden afgeleverd. René van Eijbergen en Eric van Woerkom van Bacom consultancy, een administratiekantoor in Amsterdam-Noord, geven zo een specifieke invulling aan MVO.

Bacom heeft sinds een jaar een medewerker met autisme in dienst. Hij heeft een eigen takenpakket, moet zijn uren verantwoorden en wordt declarabel ingezet. Zijn sterke kanten: analytisch zeer goed, niet gauw afgeleid, zeer precies. Daardoor uitstekend geschikt om díe taken uit te voeren waar detailkennis en geduld essentieel zijn. Secure procesbeschrijvingen maken doet hij met veel plezier. Iets waar het hele kantoor bij is gebaat. Zijn zwakke kanten: hij legt niet gemakkelijk contact.

Een gewoon kantoor
De vennoten van Bacom, René van Eijbergen, Eric van Woerkom en Rob Beers, hebben allen jarenlange ervaring in de administratieve dienstverlening. Sinds 2002 werken ze gezamenlijk onder de noemer Bacom. Alledrie begonnen ze vanuit hun zolderkamer met hun eigen administratiekantoor. Vanaf 2002 doen ze dat gezamenlijk vanuit een vestiging in Amsterdam-Noord en is het één bedrijf geworden. Hun dienstverlening is zeer vergelijkbaar met die van andere administratiekantoren of kleinere accountantskantoren. Accountancynieuws ging voor dit verhaal in gesprek met Eric van Woerkom en René van Eijbergen. Bacom telt nu 9 medewerkers en een fractie minder in fte’s. De dienstverlening is gericht op het kleinere MKB; van eenmansbedrijven tot ondernemingen met tussen de 80 en 100 man personeel.. Administratieve diensten, fiscale aangiften, jaarrekeningen en periodieke rapportages. In de afgelopen jaren heeft het met name in de horeca, vanwege het rookverbod en de economische crisis, niet echt meegezeten. Dat heeft Bacom gevoeld. Echter, in de afgelopen twee jaren ontwikkelde het kantoor zich weer positief en leverde hun netwerk van klanten in Amsterdam ook iedere keer weer nieuwe business op. Vorig jaar kon Bacom dan ook verkassen naar een grotere kantoorruimte. De groei vertaalt zich ook in het aannemen van nieuwe mensen. Sommige (nieuwe) medewerkers hadden ‘…enige afstand tot de arbeidsmarkt’, zoals dat eufemistisch heet. Concreet wordt daarmee bedoeld dat het gaat om medewerkers met een stoornis in het autistisch spectrum.

Full service
Van Eijbergen en Van Woerkom omschrijven hun kantoor als een full service kantoor. Dat betekent dat zij administratieve diensten verlenen, fiscale aangiften verzorgen en jaarrekeningen opstellen. Niets bijzonders. Hun cliënten doen de basisadministratie meestal zelf met behulp via UNIT4-toepassingen, enkele klanten werken ook met behulp van Twinfield-software. Hun werkwijze is gestandaardiseerd. Bacom richt de administratie in volgens een standaard rekeningschema, maakt de klant daarin wegwijs en verwerkt vervolgens periodiek de boekingen, controleert deze en verzorgt de fiscale aangiftes. Soms gaat de dienstverlening verder. Dan wordt al het administratieve werk van de klant overgenomen. Bacom-medewerkers zijn dan ook soms fysiek bij de klant aanwezig om hun administratie op orde te brengen. Daarnaast hebben zij bij sommige cliënten een professioneel scanapparaat geïnstalleerd. De ondernemer legt de facturen in de sheetfeeder van de scanner, drukt op de ‘Bacom-knop’ en de factuur worden gescand, digitaal naar het administratiekantoor gestuurd en daar vervolgens geautomatiseerd verwerkt. Het systeem weet van welke klant het bonnetje komt, leest de BTW-nummers, herkent de KvK-registratie en de boeking is een feit. Deze techniek hebben zij al zo’n jaar of drie in huis.

Geen liefdadigheid
Sinds februari vorig jaar heeft Bacom een autistische medewerker in dienst. Dat is geen liefdadigheid. Eric: ‘Wij hebben geen ervaring met autistische mensen. We kennen het alledrie niet vanuit onze families.’ Bij toeval kwamen zij echter wel in contact met Specialisterren, cliënt van Bacom en een onderneming die juist vanwege de kwaliteit mensen in dienst neemt met een autistischspectrumstoornis. Specialisterren heeft nu een krappe 20 man aan het werk. De nadruk ligt bij Specialisterren vooral op ICT. Een van de diensten die deze organisatie aanbiedt, is het testen van software. Repetitief werk dat echter wel intelligentie, grote nauwkeurigheid en oplettendheid vereist. Sterke punten van autisten. Eric: ‘Van de mensen die voor Specialisterren werken weet je dat het autisten zijn. Dat wilden wij niet. We zagen het wel als een verantwoordelijkheid van ons in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.’ Langs die weg kwam uiteindelijk Simon – niet zijn echte naam, die houden we hier om privacyredenen buiten dit artikel – bij Bacom. Simon is een afgestudeerde HEAO-BE’er. Prima papieren, met een goede start op de arbeidsmarkt en toch werkte het niet. Uiteindelijk controleerde hij in een magazijn de pakbonnen en voordat hij bij Bacom kwam, zat hij een jaar thuis met een Wajong-uitkering.
René droeg hem voor binnen Bacom: ‘Kijk eens naar dit CV? Hebben we daar wat aan? Maar het is wel iemand met autisme!’ Bacom is dat experiment aangegaan en heeft er geen spijt van. Eric: ‘Het is geen liefdadigheid. Ook deze medewerker moeten we rendabel kunnen inzetten. Dat lukt ook. De sterke kanten van Simon, analytisch sterk, gebaat bij strakke structuur en repetitief werk op een hoog niveau, kunnen wij bieden en die passen ook bij hem.’

Aanpak
In de slagen die het kantoor op het gebied van ICT en workflow heeft gemaakt, speelde Simon een belangrijke rol. Met name in het analyseren van nieuwe software en het maken van handleidingen daarbij. Dat speelde o.a. bij de introductie van het pakket Paperless van UNIT4. Dat is het programma dat zorgt voor het herkennen van facturen, bonnetjes en andere administratieve bescheiden en het automatisch verwerken ervan in de administratie. ‘Van dat pakket was geen handleiding. Daar is hij wel ingedoken en dat heeft geresulteerd in een handleiding die voor iedereen begrijpelijk is,’ vertelt René. Simon heeft moeite met eigen initiatief. ‘Daar moet je hem dus bij helpen’, stellen beiden. René: ‘Hoe gaat het? Nee, hoe gaat het nu echt? Waar ben je mee bezig? Lukt het? Je moet meer doorvragen. Dat moet je weten.’ Beiden benadrukken ook Simons specifieke vaardigheden om zaken nauwkeurig en gedetailleerd te controleren. Dat is bij soms slordige administraties een grote pré. Eric: ‘Hij heeft ook geen telefoon op zijn bureau staan. Dat leidt af. Toen we hem aannamen wisten we niet alles van hem. Op basis van zijn cv dachten wij wel ‘Dit is een goede kandidaat. Niet gelijk iemand om naar een klant te sturen, maar wij weten nu dat zijn werk goed is.’

Kosten en baten
René: ‘In het algemeen zijn autisten productiever.’ Naast Simon werkt er bij Bacom nog een collega met de diagnose (van een vorm van) autisme. ‘Zij doen veel minder aan social talking en zijn minder gericht op hun collega’s.’ Eric: ‘Soms is het echter ook wel moeilijk meetbaar. Zo heel af en toe zijn ze ook veel te perfectionistisch en besteden ze daardoor disproportioneel veel tijd aan een klus.’ De kracht van het management van Bacom is om hier flexibel mee om te gaan en juist op die punten even bij te sturen als het nodig is. Ga uit van hun kracht, houdt rekening met de beperkingen.
In de sollicitatieprocedure is Simon met zijn jobcoach langsgekomen. Bacom is het experiment aangegaan en heeft daar geen spijt van, integendeel. Simon werkt vier dagen per week, zes uur per dag. Langer kan niet. Zowel Eric als René bevestigen dat dit prima is in te passen. Eric: ‘Durf in hen te investeren. Mensen zijn ons kapitaal. Het zijn loyale medewerkers, daarin zijn ze niet anders dan hun collega’s die je ook echt op hun toegevoegde waarde kunt beoordelen. Bovendien werken zij ook onder het vangnet van een Wajong-uitkering. Dat betekent dat langdurig ziekteverzuim – dat wij in de praktijk overigens nog niet hebben meegemaakt – voor een werkgever geen financieel open einde is. Maar let wel, je kunt niet iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo maar laten instromen. Mensen moeten wel de juiste kwalificaties hebben. Die mensen hebben wij wel getroffen.’

Bron: Accountancynieuws.nl

Maandag 12 Maart 2012 | | Succesverhalen

Laat ook je reactie achter!


-->