Maurice vd Goor, Philips Myshop

Succesverhaal 4

Werknemer: Maurice v.d. Goor
Werkt als: (FT) Verkoper/kassier bij Philips Myshop

“Mijn autisme kan ik goed verbergen voor mijn omgeving, soms te goed. Soms krijgen mijn emoties nog weleens de overhand, maar ik voel dit wel aankomen, de klant krijgt hier geen lucht van.”

Via Traject management kwam ik bij Philips in een werkgelegenheidsplan. Daarbij mag je een jaar op basis van minimumloon werkervaring opdoen op een Philips afdeling. Inmiddels werk ik 38 uur in de week in een reguliere baan voor Philips myshop.
In de huidige economische crisis lijkt het mij onverstandig om zomaar van werkgever te wisselen. Ook is het voor mijn autistische persoonlijkheid niet een verstandig idee te vaak van werkgever te hoppen.

Werkgever: Rob van Tuijl
Functie: Bedrijfsleider Philips myshop

“Maurice is betrouwbaar, nauwkeurig, sterk in cijfers en hij houd zich te allen tijde aan de regels. Maar soms is dat ook zijn nadeel..”

Onze organisatie verkoopt Philips producten binnen een gesloten kring van actieve medewerkers, gepensioneerden en aan medewerkers van Philips gerelateerde bedrijven. Tevens voeren wij opdrachten uit voor Philips in het B2B traject.
Er is in hem geïnvesteerd, tijd en geduld, om hem te brengen tot waar hij nu is. Ik heb hem op een plaats binnen de organisatie gezet waar hij zich thuis voelt en zich kan ontwikkelen. Positieve neveneffecten voor de organisatie zijn dat andere medewerkers leren om gaan met autisme, en soms nauwkeuriger werken omdat hij het anders niet begrijpt.

Donderdag 16 Februari 2012 | | Succesverhalen

Laat ook je reactie achter!


-->