1e bijeenkomst Beeldvormingscampagne

Verslag Enschede

Op donderdagmiddag 26 januari was in Prismare in Enschede een werkgevers- bijeenkomst en netwerkborrel voor mensen met autisme, in het kader van de beeldvormingscampagne rond mensen met autisme bij werkgevers.

ATT EnschedeATT Enschede

Deze bijeenkomst was mede georganiseerd door Auticomm en AutismeTenTop. Bijstandsconsulente Nelleke Ligtenbarg opende de middag, waarbij zij direct wees op twee belangrijke doelen van de beeldvormingscampagne: het aangaan van de dialoog met de werkgevers en het geven van voorlichting over autisme. Deze voorlichting rust op zes peilers: de kwaliteiten van mensen met een autisme benadrukken, het doen van aanpassingen aan de werkomgeving van mensen met een autisme, informatie geven over autis- me, de neveneffecten van de aanpassingen voor de organisatie benadrukken, de diversiteit benadrukken van de beroepen die mensen met een autisme uitoefenen en de benadering van mensen met een autisme.

Het volgende onderdeel van de middag werd ingevuld door Jaap Kok en Jan Groenhof, werkgever en werknemer bij Kokadvies BV. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, doet dit bedrijf werk dat gerelateerd is aan het spoor. Dit werk bestaat onder andere uit veiligheid, onderhoud en dienstverlening bij NS en Prorail. Jaap Kok heeft er bewust voor gekozen een werknemer met autisme in dienst te nemen.

ATT EnschedeATT Enschede

Twee belangrijke doelen van de beeldvormingscampagne: het aangaan van de dialoog met de werkgevers en het geven van voorlichting over autisme

Na de pauze werd er een discussie gehouden tussen werkgevers en werknemers met een autisme. Marjan Vogelzang is werknemer bij MEE Twente. Nadat bij haar zoon autisme was gediagnosticeerd herkende ze er veel van bij zichzelf, waarna ze zich ook heeft laten diagnosticeren. Bij haar werk binnen MEE Twente heeft ze er eerst lange tijd niets over gezegd, maar haar werk werd wel makkelijker nadat ze het had aangegeven. Haar werkgever Elmer Ypenburg had er geen problemen mee toen Marjan haar autisme bekendmaakte. Hij benadrukt dat ze altijd accuraat haar werk uitvoert en zeer behulpzaam is.

ATT EnschedeATT Enschede

Bart Grefte is werknemer bij AutiTalent, werkgever voor mensen met autisme en dienstverlener in digitalisering en (financiële) administratie. Zijn werkgever Paul Vermeer beschreef de voordelen van het werken met mensen met een autisme. Paul ziet de beperking van alles letterlijk nemen juist als een talent. Mensen zoals Bart werken hierdoor exact repetitief volgens afspraak.

ATT EnschedeATT Enschede

Initiatiefnemers van deze middag Jaap Brand en Carlo Post gaven ook hun visie op deze zaak. Volgens hen moet je ook weer niet teveel detaildenken. Wel moet je je autisme, maar zeker ook je talenten die je hierdoor hebt, benadrukken.

Bron: Nieuwsbrief NVA regio Overijssel jaargang 2 nr.1

Dinsdag 31 Januari 2012 | | Verslagen
Peter Kraan

Op zich kan de beeldvormingscampagne veel goed doen mbt de politieke wens om meer mensen met een arbeidsbeperking in te zetten in het reguliere arbeidsproces. Dus een goed idee om bij de volgende bijeenkomst in Eindhoven ook politici wil uitnodigen. En (via hen) ook het nut van de beeldvorming aangeven bij werkgevers. En inderdaad bleek uit de bijeenkomst dat de investering voor werkgevers best mee valt. Met acceptatie en geduld kom je een heel eind. En er zijn kleine aanpassingen aan de werkomstandigheden nodig, maar het rendement van het resultaat mbt "specifiek voor ASS-ers geschikte" werk is ruim voldoende.

Peter Kraan op 06 Februari 2012.

Laat ook je reactie achter!


-->