Loek, Test engineer bij Philips Healthcare

Succesverhaal 3

Werknemer: Loek (om privacy redenen is deze naam gewijzigd)
Werkzaam bij: Test engineer bij Philips Healthcare in Best
Werknemer: Test engineer bij Philips Healthcare in Best

“Er valt nog ontzettend veel te leren, dus nog genoeg uitdaging de komende jaren!”

Twee jaar geleden ben ik met jobcoaching begonnen nadat ik het jaar ervoor de diagnose PDD-NOS had gekregen. Via gesprekken en loopbaanonderzoeken ben ik een nieuwe richting gaan zoeken waarin ik mijn 'beperkingen' kan ombuigen naar positieve kwaliteiten. Het leer/werkproject ‘test engineer’ kwam op mijn pad en dit vak blijkt me enorm te liggen.

Het testen heeft vele aspecten, complex maar leuk. Ik test applicaties voor de medische wereld op cardiologisch gebied: dat is naast erg interessant ook een toegevoegde waarde, je steentje bij te mogen dragen aan de gezondheidszorg. De werkzaamheden zijn concreet en bieden veel structuur maar het is tegelijkertijd erg afwisselend doordat je aan verschillende projecten mag werken en verschillende functionaliteiten test.

Ik had last van omgevingsprikkels op mijn werkplek, ik heb dit opgelost door met mijn werkgever een rustigere werkplek te creëren.

Na dit leer/werk traject ga ik voor een vaste aanstelling als test engineer, waarbij ik aan uitdagende applicaties kan blijven werken en mezelf verder kan specialiseren.

Werkgever: Philips Healthcare Best, afdeling Quality Engineering binnen Cardiology Informatics

Binnen onze organisatie testen we oplossing voor de Cardiologie afdelingen in een ziekenhuis. Als verantwoordelijke van deze afdeling (gesitueerd in Best en in Belfast) ben ik verantwoordelijk geweest voor de aanname van deze werknemer.

De sterke punten van deze medewerker is dat hij in staat is om met een enorme focus zijn werk uit te voeren. Daardoor is hij erg productief. De enige investering die we hebben gedaan is op het gebied van begeleiding. Maar hij had eigenlijk alleen maar dezelfde begeleiding nodig die we aan nieuwe medewerkers geven.

We zijn dankzij de inzet van de medewerker in staat geweest om meer werk af te krijgen dan we initieel hadden gepland. Daardoor konden we eerder naar onze klanten leveren wat leidt tot een hogere klant tevredenheid.

Donderdag 22 December 2011 | | Succesverhalen

Laat ook je reactie achter!


-->